Pleje og opladning

Pleje og opladning

Pleje dine smykker

 

Stensmykkerne bør ikke udsættes for kemikalier og stærke rensningsprodukter. De bør være adskilt fra hinanden for at undgå ridser. F.eks. i adskilte rum i et smykkeskrin.


Smykkerne bør tages af, når man går i seng, tager bad, dyrker sport eller fritidsaktivitet. Stenene kan miste farve under stærk sol, på varme overflader eller i kontakt med produkter, der indeholder alkohol og acetone f.eks. parfume eller neglelakfjerner.


Sterling sølv kan poleres med sølvrengøringsklud og bør opbevares beskyttet mod lys for at undgå misfarvning. Brug ikke pudsemiddel til forsølvet/forgyldt smykker, da dette vil slide forgyldning/forsølvning unødigt.

Opladning

 

 Chakra smykker bør genoplades efter de har været i brug til healings formål. Den nemmeste metode er at lægge stenene under løbende koldt vand eller genoplade dem over et stykke bjergkrystal.  Man kan genoplade sten under solen, men vær opmærksom på, at nogle sten mister farve under stærk sol og varme f.eks. ametyst og rosenkvarts. Røde stene med ildelement, f.eks. rød jaspis, karneol og granat, har det bedst under solen. Man kan også genoplade stenene med lyd, luft, under måneskinnet og i jorden. Du kan læse mere om det på mange netsider med vejledning om rensning – og opladningsmetoder for krystaller og sten.